Poradna Minecraft

Autor: | Vloženo: 09.04.2016 000 20:34 | Témata: Poradna Minecraft

Jaký je rozdíl

Zas tak tomu nerozumím.Vlastně vůbec.Dcera jej pořád sleduje na YouTube,jak hrají ostatní hráči.Mě by jen zajímalo jaký je rozdíl mezi Minecraftem na Xbox,Minecraftem na PC a verzí,která lze koupit za cca 140,- Kč přes počítač v obchodě Store?Kolik je vlastně těch Minecraftů (samozřejmě,že myslím,těch opravdových,originálních).Je vlastníkem origi Minecraftu Microsoft?A co jsou to ty minihry pro Minecraft?Díky za odp.

  • 11. dubna 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    verze hry pro PC a Xbox jsou co se obsahu a hratelnosti týče podobné, ale nějaké rozdíly tam jsou. Ve verzi pro PC naleznete trochu více obsahu a možností. Také hratelnost se liší, jelikož u Xboxu hrajete s ovladačem, se kterým je hra trochu obtížnější, pokud s ním neumíte opravdu dobře.

    Vydavatelem a vývojářem hry Minecraft je společnost Mojang, která patří pod Microsoft, takže Microsoft je vlastníkem hry.

    Hra Minecraft existuje pouze jako elektronická licence, což znamená, že fyzicky jako krabici s CD ji nenajdete. Elektronická verze funguje tak, že Vám na email přijde licenční klíč ke hře ve formě desetimístného kódu a ten poté aktivujete na oficiálních stránkách vydavatele Mojang a hru si poté stáhnete do PC.

    Stránky vydavatele Mojang jsou pouze v angličtině, takže jsme připravili podrobný český návod jak na aktivaci a stažení hry i s obrázky pro srozumitelnost. Návod naleznete zde: http://plaaay.cz/help/minecraft/

    Originální hry Minecraft jsou dvě - klasický Minecraft s otevřeným světem, kde záleží na Vás, co budete dělat, tato verze je hodně populární i na YouTube, takže Vaše dcera zřejmě sleduje tuto verzi. Druhou možností je Minecraft: Story Mode, kde už je i nějaký příběh a úkoly, které je potřeba plnit.

    Pokud jste v nějakém obchodě nalezla Minecraft za 140,- Kč, určitě se nejedná o originální a plnou verzi hry, ceny této hry se dlouhodobě pohybují kolem 600,- Kč.

    Minihry jsou různé menší hry, které lze v rámci plné verze hry Minecraft hrát. Existuje spousta různých serverů, ke kterým se můžete přes nabídku hry připojit a tyto minihry zde hrát, ať už s dalšími lidmi anebo sám.


    Přejeme Vám hezký den

    Tým Plaaay.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (10)
    • Ne (3)
    • Klára

      11. dubna 2016 - Klára

      Minecraft jsem nalezla ve svém počítači v obchodě Windows Store za cca 250,- Kč od Mojang.A v jejím telefonu Google play je Minecraft za 195,- Kč od Mojang. Všechno jsou to tedy originál verze,jen jsou přizpůsobeny možnostem telefonu a možnostem počítače.Jen nerozumím té verzi ve Windows Store za cca 250,- Kč.To je zřejmě verze pro hodně nenáročného fanouška.


    • plaaay.cz

      12. dubna 2016 - Oficiální zástupce obchodu plaaay.cz

      Dobrý den,

      tato verze hry, kterou Vám nabízí Windows Store, je Minecraft Windows 10 Edition Beta. Jedná se o speciální verzi, která je pouze pro majitele operačního systému Windows 10 a měla by být shodná s verzí Minecraft Pocket Edition, která je určená pro chytré telefony. Označení "beta" znamená, že tato verze je stále ve vývoji, mohou se tam objevit nějaké chyby a nejedná se o finální produkt.

      V obou těchto případech se tedy jedná o jiné verze toho klasického Minecraftu pro všechny PC, které se opět trochu liší a mají určitá omezení. Dceři by mohly tyto verze stačit, neměl by v tom být až takový rozdíl, není u nich ale možnost českého jazyka.


      Přejeme Vám hezký den

      Tým Plaaay.cz


    • Klára

      13. dubna 2016 - Klára

      OK,moc vám děkuji za vyčerpávající odpovědi.Měla bych ještě jednu otázku:zaplatím,dostanu klíč,který vložím na stránky Minecraftu a hraju,ale co když mi hra z nějakého důvodu nebude fungovat?Mám nárok na vrácení peněz?


    • plaaay.cz

      14. dubna 2016 - Oficiální zástupce obchodu plaaay.cz

      Záleží na tom, s čím byste měla potíže. Pokud by Vám nešel aktivovat obdržený klíč ke hře a na stránkách vydavatele by Vám to hlásilo, že klíč byl již použitý anebo že není platný, tak poté stačí napsat prodejci, doložit tuto skutečnost printscreenem, kde bude vidět daný klíč a chybová hláška a poté máte nárok na nový klíč anebo navrácení peněz, pokud již o nový klíč nemáte zájem - takto to alespoň funguje v našem obchodě.

      Pokud by se Vám klíč podařilo aktivovat v pořádku a problém byste měla až se samotnou hrou, už se nejedná o zodpovědnost prodejce, ten zodpovídá za funkčnost daného klíče, který by byl v tomto případě v pořádku.

      Před zakoupením jakékoli hry je potřeba nejprve se informovat o systémových požadavcích dané hry a ověřit si, jestli Vám hra na PC půjde, aby se této situaci předešlo. Za toto si zodpovídá kupující. Po úspěšné aktivaci klíče se tento stává již na vždy použitým a tedy jej již nelze vrátit prodejci, jelikož už není funkční a hra je napevno připojena k danému účtu, přes který se klíč aktivoval.


      Přejeme Vám hezký den

      Tým Plaaay.cz


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.